Register For DVDFab Member >>

Go Back   DVDFab Forum > Software Support (English) > Third Party Products

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 04-07-2011, 04:40 AM
woecarlson woecarlson is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 18
Default

Don't remember where I saw this but is it still a good rule of thumb to set the write speed at half the rated speed? (i.e. 4X BR media burning at 2X?)
Reply With Quote
  #82  
Old 04-07-2011, 11:48 AM
W&B's Avatar
W&B W&B is offline
Retired Moderator
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,973
Default

Quote:
Originally Posted by woecarlson View Post
Don't remember where I saw this but is it still a good rule of thumb to set the write speed at half the rated speed? (i.e. 4X BR media burning at 2X?)
Yep, that's a good rule of thumb. Imgburn will report the supported write speeds for blank media so be sure to check that before setting the AWS.
Reply With Quote
  #83  
Old 12-30-2013, 11:01 AM
Per K Per K is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 26
Default No longer the ultimate burner

Sadly ImgBurn has turned to incl malware in their once so good burner.
This has happened from version 2.5.8.0 with a change to a new toolbar they offer, where you need a magnifying glass to discover the option to deselect that sypware toolbar, plus the adding of a so called "optimizer", that for years has been identified as being malware:
PC Utilities Pro: Optimizer Pro.
That "optimizer" is built to deliver false infos about tools on your computer, who is suppose to be slowing it down and then to lure money from you by trying to make you register for the "Pro version".

I tried to deselect both, but upon discovering what others have to say on other forums about version 2.5.8.0, i made full system scan with MalwareBytes Antimalware and discovered that malware had been installed on my computer.

If you stick to version 2.5.7.0 and backwards, then you should be safe. The elder malware free versions of ImgBurn can be downloaded from oldapps.com
Reply With Quote
  #84  
Old 01-01-2014, 03:03 AM
signals's Avatar
signals signals is online now
Administrator - 守夜人
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 11,423
Default

It is still the best burning application you can find, free or otherwise. That has not changed.

The trick is never to choose the "recommended" Express install. Installling the dreck can then be easily avoided. I just installed it and rebooted and did not find anything on my PC that should not be there, nor does MalwarebytesPro.

If everyone that uses ImgBurn would donate a small amount each year, these regrettable steps would not be necessary.
Reply With Quote
  #85  
Old 02-23-2017, 07:42 PM
bearlight bearlight is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: NYC
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by troy512 View Post
Updated 31 October 2013

Admin Note: This guide was originally written in 2009 for v8 of DVDFab, but the general instructions still apply. Some of the links may be dated.

Additional Tip: When using DVDFab to produce a DL backup with ImgBurn, you should UNCHECK the "Remove Layer Break" box in DVDFab Common Settings->DVD->DVD Protection. This will allow ImgBurn to present you with at least one superior layer break position in most cases. This applies especially with Full Disc copy mode.

There is an easy way to set DVDFab and ImgBurn for your needs.
Very easy takes less than 2 minutes.
Once setup you will not have to click any additional buttons when using ImgBurn with DVDFab to burn single layer DVD5 media.



Download and install imgburn.
http://www.imgburn.com/index.php?act=download



Set DVDFab to use ImgBurn burn engine and recommended speed

  1. Click Common Settings in the upper right corner
  2. Click the Write Tab under DVD / Blu-ray
  3. Select ImgBurn Burn Engine
  4. Select Recommended Write Speed [only for use with ImgBurn Auto Write Speed]
  5. Select OK and restart DVDFab to apply the changed settings
Setting Up ImgBurn
http://forum.imgburn.com/index.php?showtopic=4249
  1. Insert your blank dvd media
  2. Click Write Mode from the EZ-Mode Picker
  3. Select AWS as your Write Speed
  4. Click Change Automatic Write Speed
  5. Select the desired Write Speed
  6. Click Add
  7. Set the AWS for each brand/mid of blank media you will use. You may also select different write speeds for multiple burning drives.
  8. Click OK
Then just copy and burn as usual.
DVDFab will automatically open ImgBurn and automatically Close when the burn is finished.

Note: When burning a Dual Layer DVD, ImgBurn will present you with a Create Layer Break window. Select the best layer break according to the colored stars. You can even preview the layer break to ensure the transition will not interfere with your movie.

Please feel free to post any comments or questions.

troy512
THANK Y0U MUCH for your prompt response. I looked it over and was unable to fully understand it. Not your fault. I have been away from DVDFab for so long that little makes sense to me anymore.

Question:

Do you think that Imgburn is superior for burning to blank BDs? If you do, I will give it one more try.

I will follow your instructions insomuch as possible since DVDFab has changed so much that I couldn't find half of what your response suggested.

I have just downloaded the latest version and things appear a bit different.

What do you suggest? I simply want to make copies that I can play on my big screen TV.

Thanks again.

Bearlight
Reply With Quote
  #86  
Old 03-04-2017, 06:20 AM
bearlight bearlight is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: NYC
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by chris View Post
A) Use quality media

Taiyo Yuden (Media ID: TYGx, YUDENT) , not Valueline
Verbatim (Media ID: MCC, MKM)
Maxell Made In Japan (Media ID: MXLRG0x)
TDK from Costco
Use Verbatim +R DL (made in Singapore) or MAM-A +R DL 8x for double layer blank media. Don't use -R DL (useless format).
I must have bought some Verbatim BD that Amazon wanted to get rid of. My BD writers do NOT recognize them as BD discs. I've only been able to burn one BD copy to a blank Verbatim BR-R. Has anyone experienced this problem?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump