DVDFab Forum - Won't Detect DVD's

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Won't Detect DVD's

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • walkerx
    started a topic Won't Detect DVD's

    Won't Detect DVD's

    So I've just updated from version 10 which worked perfectly and now the app won't detect any dvd's in the drive - explorer shows the drive detected but dvdfab won't detect them

  • walkerx
    replied
    think i've solved it - even though it was set to block or anything, it looks like WD was stopping 11 from working properly even though 10 was - everytime you inserted a dvd with 11 running windows listed it as a removable drive, as soon as you exited v11 the disc was listed properly in windows - never happened with v10 - messed about with settings on WD and told it to warn me about what was happening - then got the apps to be allowed no matter what and now seems to be working - but will monitor it

    Leave a comment:


  • cholla
    replied
    @ walkerx , I see at one time you had bot Version 10 & 11 installed.
    Would version 10 work correctly with 11 also installed ?
    If so you might as well have both installed.
    Then you can test suggestions made for version 11 .
    While still using version 10 on any DVD/BD disc it will work on.
    I have both installed on my Windows 7 32-bit OS in separate folders in Program Files.
    I actually have all the way back to version 7 still installed.
    I haven't tested ripping a DVD with version 7 for a very long time.
    I assume if I ripped a DVD old enough it would still work.
    I even have a Vista OS that has DVDFab HD Decrypter 3 .
    I should give that a test sometime.

    Leave a comment:


  • Mona
    replied
    Originally posted by walkerx View Post
    i'm not reinstalling dvdfab v11 while i have working system that i need to use

    i only use the standard microsoft windows defender and firewall and these are not blocking the drives, if it did then would be happening with dvdfab 10
    Hi walkerx, please try to adjust the I/O mode under DVDFab Common Settings>Drives>Read in DVDFab 11 to have a try and see if it will make a difference.
    Click image for larger version

Name:	I-O mode.png
Views:	1
Size:	24.9 KB
ID:	363043

    Leave a comment:


  • october262
    replied
    there's a new version of dvdfab v11 that was just released - https://forum.dvdfab.cn/forum/dvdfab...cember-13-2018
    v10 is no longer being updated for copy protection decryption.

    are you using remote desktop ?? see this thread - https://forum.dvdfab.cn/forum/softwa...ad-discs/page2
    read post #28 through #30
    Last edited by october262; 12-13-2018, 05:46 PM.

    Leave a comment:


  • walkerx
    replied
    i'm not reinstalling dvdfab v11 while i have working system that i need to use

    i only use the standard microsoft windows defender and firewall and these are not blocking the drives, if it did then would be happening with dvdfab 10

    Leave a comment:


  • october262
    replied
    Originally posted by walkerx View Post
    I tried the different methods of installing v11, through the update mechanism and using the offline installer and i've even removed from device manager, rebooted and updated windows and v11 just does not work, yet v10 works perfectly.
    try restarting your computer in safe mode with networking then try starting dvdfab v11 and see if it'll read DVDs.
    also try temporarily disabling your antivirus & firewall software to see if those aren't blocking anything.
    Last edited by october262; 12-12-2018, 08:21 PM.

    Leave a comment:


  • walkerx
    replied
    I tried the different methods of installing v11, through the update mechanism and using the offline installer and i've even removed from device manager, rebooted and updated windows and v11 just does not work, yet v10 works perfectly.

    Leave a comment:


  • LaciBacsi
    replied
    Btw, did you try the offline installer for the latest version of 11? Updating within the app has been problematic for me in version 11, so will usually do offline. I do recall seeing that when one of the very few times I did try the update within the app, it showed available update as 11.0.0.3 and then tried to install 11.0.0.7, or something like that, but then I had other problems and errors with that (install crashed and wouldn't even install), so I opted to use the offline installer, as I usually do. Also remember that what may work in one environment may not work in another, so someone reporting "Gee golly gosh, I had no problem updating" does not offer a solution. Each one of our environments is somewhat unique even running the same OS and same Fab version, simply due to hardware differences, other programs installed, AV program used, etc. etc. etc. So try the offline installer if you haven't tried that. And again, try the device manager method I suggested. That has solved a myriad of problems for me over the years, even where Fab is not involved. There are several IO options that can be used in Windows to access the drives, and I believe removing through device manager and letting windows re-install resets something, but it has always solved issues for me where I had drives access problems. It is not common (at least for me) but it has happened from time to time.
    Last edited by LaciBacsi; 12-10-2018, 04:00 AM.

    Leave a comment:


  • LaciBacsi
    replied
    Of course I didn't mean to remove physically just in Device Manager. The only reason I suggested this because I had a very similar problem a while back when updating a version 10.xx update and it solved my problem. It only takes a few seconds and a reboot. But, whatever .

    Leave a comment:


  • walkerx
    replied
    it's only V11 that is causing the problem and as said I've removed it and gone back to 10 which works. I shouldn't have to remove by dvd/bd drives from my system just because the latest update won't pick them up properly - v11 knew which was by DVD/BD Drive but just wouldn't pick up any disc you entered.

    While I've got a working version to do the job I need to do, then I'll stick with v10

    I've attached logs from both versions as it seems even though you tell it to uninstall and delete everything, it still leaves residue files behind

    Also the v10 app says the update is to v11003 yet downloads v11007 and keeps both versions available instead of updating v10 and leaving only one version of the app available
    Attached Files
    Last edited by walkerx; 12-09-2018, 06:27 PM.

    Leave a comment:


  • LaciBacsi
    replied
    Although you say Windows shows the drive(s) but Fab wont detect them, try going into Device Manager and remove all DVD/BD drive(s). Then reboot and let Windows re-install them. It may be a communication problem between the drive(s) and Fab. This has solved for me when I once had a very similar issue a while back.
    Last edited by LaciBacsi; 12-09-2018, 05:54 PM.

    Leave a comment:


  • october262
    replied
    click common settings - drives - see if your drives show up there
    in dvdfab 11.
    Last edited by october262; 12-09-2018, 02:16 PM.

    Leave a comment:


  • walkerx
    replied
    Windows 10 Pro 64bit i5-7600k, Nvidia GTX 1050Ti, 16GB ram

    Leave a comment:


  • october262
    replied
    what operating system does your computer have ??

    Leave a comment:

Working...
X