DVDFab Forum - 1035 to 1037 upgrade observations

Announcement

Collapse
No announcement yet.

1035 to 1037 upgrade observations

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • DMS v1.0.3.7 Beta 1035 to 1037 upgrade observations

    I updated my system from 1035 to 1037 some time back. The upgrade went relatively smooth. However, several movies and a few tvshows disappeared. After a bit, I realized the missing movies were all on an external USB drive. I found that after the upgrade, the USB drive designation had changed from SDA1 to SDB1, thus was no longer being scanned as I did not have that drive path set up. A couple of reboots got it back designated SDA1 and the missing movies re-appeared.

    GOOD STUFF

    This version seems to have fixed the problem where files containing DTS-HD audio did not play the audio unless the track was re-selected after starting playback.Glad to see that fixed.

    The MOVIE ALL screen now sorts correctly. Before, movies that had been manually corrected appeared first, followed by those that scraped correctly. Now they are all sorted alphabetically. (This may have been fixed in 1036, but that version had so many other problems I had to revert to 1035)

    Have not seen HD playback stutter and fall back to the menu like it did under 1036. (though I think someone did report that problem in another post)

    NOT SO GOOD STUFF

    When selecting a tv show and displaying the season list, the movie main poster no longer displays on that screen.

    In the TVSHOW ALL screen, the tvshows are not sorted alphabetically. Appears to be in a "recently added" order.

    Perhaps this is my imagination, but DVD playback does not seem to upscale as well as it used to. The video appears a bit grainy and dull .


    Overall, 1037 is a bit of a disappointment. I had been told this release would address the tv show section problems, Doesn't seem to have fixed any of that.and now with the main poster missing, is a bit worse. I do not see any speed improvement in scraping. But it doesn't seem worse either.

    I'll stay with 1037 a bit longer and see what else I find..

  • #2
    I also made the upgrade from 1035 to 1037

    GOOD STUFF

    DVD ISO file playback appears to be less jerky than on previous release - which is good news and was for me major problem (playback not being as good as the original DVD negates the whole purpose of the DMS for me). So far I have had very few dropped frames with 1037 - which I am cautiously optimistic about.

    NOT SO GOOD STUFF
    After upgrading to 1037 I was expecting the scraping to be much improved and hopefully find some of the TV shows and movies that 1035 never displayed (even when added manually). There were no obvious changes after updating the database, so I followed the advice in the release notice and rebuilt the database. After a fair amount of time and a lot of obvious disc activity, guess how many movies and TV shows the DMS found on an 8TB hard disk full of DVD ISO files? Answer - NONE AT ALL, NOT ONE MOVIE OR TV SHOW!!! I've wiped my movie database on the promise of improvements, only to find seems to now be totally broken. I tried rebooting and rebuilding the database again - only to get the same result "Your database is empty". Not impressed. I shall try again this evening, but in the meantime I advise caution with doing a database rebuild, you may lose the lot like me.

    - DVD ISO playback stills defaults to display subtitles (even when you know the DVD has been authored to not show them by default).
    - Still no way to select different DVD angles - big problem for me, I have numerous multi-angle DVDs (Spacecraft Films DVDs of the Apollo Space programme make extensive use of angles). By the way, every physical DVD and Blu-Ray player has to support multi-angle, so this is not some obscure feature.
    - DVD fast-forward and, in particular, rewind don't work very well. Rewind is so bad it is almost useless (press rewind, display doesn't update and rewind speed seems to increase exponentially and within seconds you're at the start of the title).

    Comment


    • #3
      Originally posted by SaturnV View Post

      - DVD ISO playback stills defaults to display subtitles (even when you know the DVD has been authored to not show them by default).

      - DVD fast-forward and, in particular, rewind don't work very well. Rewind is so bad it is almost useless (press rewind, display doesn't update and rewind speed seems to increase exponentially and within seconds you're at the start of the title).
      Funny thing..... these two "features" are present in v1.0.1.0 and work just as you described, except fast forward works the way it should. The subtitles are displayed even if you explicitly turn them off before hitting Play.

      I've learned to live with these quirks in v1.0.1.0 as the alternative is a version that really doesn't work well.
      Last edited by Rider; 12-12-2018, 03:38 AM.

      Comment


      • #4
        Update.

        After updating from 1.0.3.5 to 1.0.3.7, I followed the recommendation to rebuild the media library, which found NONE of the hundreds of DVD ISO files of movies and TV shows that I have on an 8TB disk inside the DMS. The movie server searches through the disk and actually displays the files it searches through (ie it is reading the disk), but find NOTHING to add to the Library, returning the message "You media Library is empty".

        Previously 1.0.3.5 would automatically find approximately 60% of my ISO files (not all correctly, but it did find them).

        After several attempts, I downgraded 1.0.3.5, but now this version also finds nothing when you rebuild or update the media library..

        I then loaded 1.0.1.0, did a factory reset, re-registered the DMS. Rebuilding or updating the library still doesn't find anything at all. All of my DVD ISO files follow your recommended naming convention.

        I have also checked that the DMS is connected to the internet and was able to use the Google App from the DMS to prove it had internet access.

        I've run out of ideas. Any suggestions (other than use the DMS as a paperweight)..

        Comment


        • #5
          SaturnV, I had the same problem. here is how I resolved it

          Go to Settings/advance settings/apps/Tab over to all, select DVDFAB movie server then clear data. It went great.

          It went so well that movies it had not found before it was finding now. I'm at 1.0.1.0
          Last edited by Hunter1955; 12-12-2018, 12:57 PM.

          Comment


          • #6
            Hunter1955 thanks for the advice, but sadly in my case this did not fix the issue. I still have an empty media library after clearing the data. I must admit though, this is a well-hidden setting screen that I had never found before!

            *** Message to DVDFab *** - There appears to something wrong with the 1.0.3.7 release that makes permanent changes to the DMS software that are not undone by re-loading 1.0.1.0 or 1.0.3.5 or doing a factory reset. Since installing 1.0.3.7 and rebuilding the media library (as you suggest in the release notes), my media library is empty and nothing I do fixes this. My DVD Fab Movie Server is now broken.

            I have tried:
            Rebooting
            Rebuilding the library
            Updating the library
            Re-loading 1.0.3.5
            Re-loading 1.0.1.0
            Re-loading 1.0.3.7 again
            Replacing the hard disk for another which has a different set of ISO files
            Clearing the data and cache (as described above)
            Free up disk space on the hard drive
            Restore to factory settings and re-validate my DVDFab login
            Checked my Internet connection
            Adding paths to the library


            My disks have many hundreds of DVD and Blu-Ray ISO files (possibly thousands), all with filenames according to your recommended naming convention. Rebuilding or updating searches through all of the ISO files (and displays the filenames as it does), but none of them are ever added to the media library. Also, nothing gets added to the DMS list, so I can't even manually configure ISO files to add them to the Movies or TV Show lists.

            I await suggestions on how to repair this..

            Comment


            • #7
              Originally posted by SaturnV View Post
              Hunter1955 thanks for the advice, but sadly in my case this did not fix the issue. I still have an empty media library after clearing the data. I must admit though, this is a well-hidden setting screen that I had never found before!

              *** Message to DVDFab *** - There appears to something wrong with the 1.0.3.7 release that makes permanent changes to the DMS software that are not undone by re-loading 1.0.1.0 or 1.0.3.5 or doing a factory reset. Since installing 1.0.3.7 and rebuilding the media library (as you suggest in the release notes), my media library is empty and nothing I do fixes this. My DVD Fab Movie Server is now broken.

              I have tried:
              Rebooting
              Rebuilding the library
              Updating the library
              Re-loading 1.0.3.5
              Re-loading 1.0.1.0
              Re-loading 1.0.3.7 again
              Replacing the hard disk for another which has a different set of ISO files
              Clearing the data and cache (as described above)
              Free up disk space on the hard drive
              Restore to factory settings and re-validate my DVDFab login
              Checked my Internet connection
              Adding paths to the library


              My disks have many hundreds of DVD and Blu-Ray ISO files (possibly thousands), all with filenames according to your recommended naming convention. Rebuilding or updating searches through all of the ISO files (and displays the filenames as it does), but none of them are ever added to the media library. Also, nothing gets added to the DMS list, so I can't even manually configure ISO files to add them to the Movies or TV Show lists.

              I await suggestions on how to repair this..
              Please don't try it again, we are working to fix this problem, after finished it, I will info you.

              Thanks.

              Comment

              Working...
              X