DVDFab Forum - Problem Rippin Extended Cut Movies With Profile 8.2.2.9

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem Rippin Extended Cut Movies With Profile 8.2.2.9

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problem Rippin Extended Cut Movies With Profile 8.2.2.9

    I can't rip any extended cut movies with Profile 8.2.2.9

    Example: Avatar (Longest Cut)

    I used stream 802

    Here is the error message:

    Conversion: one pass: 18:24:39
    CUDA GPU acceleration for video decoding enabled
    : 18:24:39
    CUDA GPU acceleration for video encoding enabled
    : 18:24:39
    Source( 00049.m2ts )
    : 18:24:46
    Work 1 failed, Error = 504.00 0 error: filter name(native_mux), type(128), id(12), get module_error(502.14 12)

    : 18:24:52


    It gives me a similar error message when I try to rip any extended cut movie with Profile 8.

    Is there a setting I need to change? Not sure why it won't let me do it. So far tried Avatar Extended Cut (longest cut), We're The Millers (Extended cut), Wolverine (Extended Cut).

    Similar error message on each of them.

  • #2
    Here's the longer error message in the log for Avatar (longest extended cut)

    14m 15.71s: info: create config(5)
    14m 15.71s: info: convert profile(iPad.1080p.mp4)
    14m 15.71s: info: bluray playlist(802),angle(0),chapter(1->43),3D(0)
    14m 15.71s: info: streams((4113.2)(4352.2)(4608.1)(4609.1)(4610.1)(4 611.1)(4612.1)(4613.1)(4614.1)(4615.1))
    14m 15.71s: info: not set correct fourcc for video(28)
    14m 15.72s: info: set output video frame_rate(24000/1001)
    14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.74s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.74s: info: subpicture preset(4), mode(4)
    14m 15.74s: try to use gpu acceleration(1) for video decoding
    14m 15.74s: CUDA GPU acceleration for video decoding enabled
    14m 15.74s: CUDA GPU acceleration for video encoding enabled
    14m 15.75s: info: h264_encode: encode param profile(1) level(41) bitrate(7458)
    14m 22.88s: info: processing source(00049.m2ts)
    14m 25.89s: error: filter name(native_mux), type(128), id(12), get module_error(502.14 12)
    14m 28.95s: ------ mobile work failed(504.00 0 error: filter name(native_mux), type(128), id(12), get module_error(502.14 12)

    Comment


    • #3
      So I was finally able to get it to rip stream 802 but the sound & subtitles are off to the picture.

      I was looking up to see if anyone had this problem in the past & it looks like they did.

      Did they ever get this resolved using 8.2.2.9

      Unfortunately since they moved to profile 9 I can't find any other versions of profile 8 to try.

      I would use profile 9 but moving forwards or backwards when playing thru iTunes gives really blocky artifacts. That's why I still use profile 8 to rip my Blu-ray to iPad format.

      By the way I should have mentioned in the first post I'm trying to rip a copy of the longest extended cut to the iPad format from the Blu-ray that I purchased.

      Also is there a setting if I rip my Blu-rays to iPad format in profile 9 where I won't get the blocky artifacts when moving forwards or backwards when playing thru iTunes? That would solve everything since profile 9 will rip the Avatar extended cut stream with subtitles in sync.

      I would use another player but I want to start my movies thru iTunes so I can use the file artwork.
      Last edited by marine92104; 02-26-2014, 06:05 AM.

      Comment


      • #4
        http://forum.dvdfab.com/showthread.php?t=24612&page=2

        I would use profile 9 but moving forwards or backwards when playing thru iTunes gives really blocky artifacts.
        Hi,

        Did you get the blocky artifacts when playing the movie normally without moving forwards or backwards.

        And I'll try it later.


        14m 15.71s: info: create config(5)
        14m 15.71s: info: convert profile(iPad.1080p.mp4)
        14m 15.71s: info: bluray playlist(802),angle(0),chapter(1->43),3D(0)
        14m 15.71s: info: streams((4113.2)(4352.2)(4608.1)(4609.1)(4610.1)(4 611.1)(4612.1)(4613.1)(4614.1)(4615.1))
        14m 15.71s: info: not set correct fourcc for video(28)
        14m 15.72s: info: set output video frame_rate(24000/1001)
        14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.72s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.74s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        14m 15.74s: info: subpicture preset(4), mode(4)
        Did you select multiple subtitles when converting? Subtitle should be selected one only and render the subtitle to video.



        Wilson
        Last edited by Wilson.Wang; 02-27-2014, 02:37 AM.
        Please post your logs the default location is:
        For DVDFab9_Win7 & Win8 C:\Users\User Name\My Documents\DVDFab9\Log
        For DVDFab10_Win7 & Win8 C:\Users\User Name\My Documents\DVDFab10\Log
        For Mac: /User/User name/Documents/DVDFab10/Log
        Please use attachment button and attach your most recent, Internal log and post right here.
        If it's the burning issue, please also attach burn log.

        Thanks!

        Comment


        • #5
          Hi marine92104
          Another thing to try is to disable Cuda in Fab settings, see pic
          CBR929
          Attached Files
          Even if it's a little thing, do something for those who have need of help, something for which you get no pay but the privilege of doing it.


          Setting Up ImgBurn and DVDFab to work together

          Tips for Posting DVDFab Logs in the Forum

          Comment


          • #6
            Originally posted by Wilson.Wang View Post
            http://forum.dvdfab.com/showthread.php?t=24612&page=2



            Hi,

            Did you get the blocky artifacts when playing the movie normally without moving forwards or backwards.

            And I'll try it later.




            Did you select multiple subtitles when converting? Subtitle should be selected one only and render the subtitle to video.



            Wilson
            I don't get the blocky artifacts while playing. Only when moving forwards or backwards.

            I only selected subtitle 7 English which is the correct one & it was selected as render to video.

            Comment


            • #7
              So no one else that rips using profile 9 is getting blocky artifacts when playing thru iTunes or Quicktime player when moving the progress bar forward or backwards at the bottom of the screen?

              This is a killer for me renewing the software. I had no issues with that in profile 8. Unfortunately profile 8 doesn't keep getting updated since profile 9 got released.

              If I can't get this resolved then I won't be renewing my software. I have it for Mac & Windows. Very unhappy customer.

              Also I listed a log file showing that I can't rip Avatar extended cut on profile 8 but there has been no response.

              Comment


              • #8
                Hi marine92104
                Have you tried disabling Cuda as suggested in my previous post?
                Sometimes Cuda is more problems than it's worth.
                CBR929
                Even if it's a little thing, do something for those who have need of help, something for which you get no pay but the privilege of doing it.


                Setting Up ImgBurn and DVDFab to work together

                Tips for Posting DVDFab Logs in the Forum

                Comment


                • #9
                  Sorry. There is a check mark in the box like in the picture where it says Disable GPU Codecs for decoding and encoding. It has been like that from the beginning.

                  Is it supposed to show a check mark like in the picture or not checked? Anything else to try.

                  No one else is getting blocky artifacts moving forwards or backwards when playing thru iTunes or Quicktime player? I'm ripping my Blu-ray to iPad format.

                  I'm surprised if no one else is having this problem.
                  Last edited by marine92104; 03-01-2014, 12:51 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Hi marine92104
                    Yes, it should look like the picture, with everything set to software.
                    Strange that your log says different
                    14m 15.74s: CUDA GPU acceleration for video decoding enabled
                    14m 15.74s: CUDA GPU acceleration for video encoding enabled
                    CBR929
                    Even if it's a little thing, do something for those who have need of help, something for which you get no pay but the privilege of doing it.


                    Setting Up ImgBurn and DVDFab to work together

                    Tips for Posting DVDFab Logs in the Forum

                    Comment


                    • #11
                      I'm using a Mac does that make a difference?

                      Comment


                      • #12
                        Yeah it could make a difference, I am moving the thread here to the mac forum maybe one of your fellow mac users can be of more help.
                        How to post the internal log


                        Things should be made as simple as possible, but no simpler.
                        Albert Einstein

                        Comment

                        Working...
                        X