DVDFab Forum - Burning issues (rings and things)

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Burning issues (rings and things)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ImgBurn Burning issues (rings and things)

    Hey all.

    When buring my .iso files in imgburn, the faster the speed, the more errors I get on disk.
    This is probably common for most people, but even if I slow the burn down to 1x, 2x or 2.4x (on my 4x Optical Quantum media) I get odd rings during the burn.

    I dont know if these are related to buffer issues.. Is having a 98-99-100% buffer good or bad?
    Are there any default settings that I should be looking at?
    I dont care about how long it takes to burn, I want the best quality burn.

  • #2
    Will the disc play normally?
    How to post the internal log


    Things should be made as simple as possible, but no simpler.
    Albert Einstein

    Comment


    • #3
      Originally posted by dgrams View Post
      Hey all.

      When buring my .iso files in imgburn, the faster the speed, the more errors I get on disk.
      This is probably common for most people, but even if I slow the burn down to 1x, 2x or 2.4x (on my 4x Optical Quantum media) I get odd rings during the burn.

      I dont know if these are related to buffer issues.. Is having a 98-99-100% buffer good or bad?
      Are there any default settings that I should be looking at?
      I dont care about how long it takes to burn, I want the best quality burn.
      Crappy media.
      Intel i7 5960X Extreme
      Asus X99 Sabertooth
      32 gbs of Corsair Dual Channel Memory@2133mhz
      Samsung 1TB 850 Pro, Samsung F3 1TB
      Swiftech H20-320 Edge Kit Cooler
      Windows 10 64 bit Pro
      Corsair AX 1200iW PSU
      Asus Bluray Drive + 2 BenQ opticals
      Corsair Obsidian 800D Case


      IF YOU DO NOT UNDERSTAND WHAT YOU READ, PLEASE GO BACK AND READ WHAT YOU UNDERSTAND

      Comment


      • #4
        Originally posted by dgrams View Post
        Hey all.

        When buring my .iso files in imgburn, the faster the speed, the more errors I get on disk.
        This is probably common for most people, but even if I slow the burn down to 1x, 2x or 2.4x (on my 4x Optical Quantum media) I get odd rings during the burn.

        I dont know if these are related to buffer issues.. Is having a 98-99-100% buffer good or bad?
        Are there any default settings that I should be looking at?
        I dont care about how long it takes to burn, I want the best quality burn.
        That is a common issue with poor media, their is no dye or less dye in that area of the disc so it doesn't burn at that point, thus circles on the media caused by the lack of dye in that area.
        Intel i7 5960X Extreme
        Asus X99 Sabertooth
        32 gbs of Corsair Dual Channel Memory@2133mhz
        Samsung 1TB 850 Pro, Samsung F3 1TB
        Swiftech H20-320 Edge Kit Cooler
        Windows 10 64 bit Pro
        Corsair AX 1200iW PSU
        Asus Bluray Drive + 2 BenQ opticals
        Corsair Obsidian 800D Case


        IF YOU DO NOT UNDERSTAND WHAT YOU READ, PLEASE GO BACK AND READ WHAT YOU UNDERSTAND

        Comment


        • #5
          This can also be due to Z-CLV write strategies. Where different zones of the disc are burned at different velocities. This is normal and why I asked if the disc plays normally.
          How to post the internal log


          Things should be made as simple as possible, but no simpler.
          Albert Einstein

          Comment

          Working...
          X